Wat leuk dat u onze website bezoekt. Wij hopen dat u een goede indruk van ons koor krijgt.

In de agenda en op deze informatiepagina vindt u informatie over o.a. onze optredens.

In het Foto-album en ook via Facebook worden regelmatig de nieuwste foto’s toegevoegd.

Wij zouden het erg leuk vinden als u een berichtje met uw reactie, op bijvoorbeeld een optreden,op de speciale Reactie-pagina

Bent u na het bezoeken van onze website of één van onze optredens enthousiast geworden, en lijkt het u wat om met ons mee te zingen.
Kom dan eens naar onze repetitie avond.  Of neem contact op met één van onze bestuursleden

Terugblik:

KERSTCONCERT 2017

Op zaterdag 9 december 2017 heeft Les SIrènes  in de Vredekerk in De Lier  een uniek KERSTCONCERT  gegeven

Voor de pauze zongen wij een aantal nummers uit ons reguliere kerstrepertoire. Maar na de pauze ging het los.

Wij hebben een uitvoering ten gehore gebracht  van een nieuwe Amerikaanse cantate  “A Noel Celebration”.

Deze cantate is gearrangeerd, gecomponeerd en samengesteld door Lloyd Larson in samenwerking met Marty Parks en Jay Rouse. De instrumentatie is van de hand van Ed Hogan. 

Onlangs (25 november) heeft onze dirigent Robert H.Vorwald een interview gegeven bij WOS-radio in het programma Weekend Magazine met Daan Berg. Daarin verteld hij hoe wij zo tot dit veelbelovende Kerstconcert gekomen zijn. KLIK HIER voor het interview.

Ruim een jaar geleden zijn wij begonnen met de voorbereidingen voor dit concert.  Eerst kleinschalig ,met ons vaste koor. Maar vanaf april werden wij versterkt  met een 20-tal projectleden die geheel op vrijwillige basis al die maanden met ons mee gerepeteerd hebben. Er werd een orkest gezocht, maar het moest  low-budget blijven, maar boven alles wèl high-quality ! Uiteindelijk is het een geweldig orkest geworden van hoog gekwalificeerde amateur-muzikanten die eigenlijk nog nooit eerder in deze samenstelling  gespeeld hadden. Er werd een beroep gedaan op toneelvereniging “Kunst en Genoegen” uit De Lier om de gesproken teksten voor hun rekening te nemen.

En het resultaat mocht er wezen. Op 26 november was de eerste try-out in een lege kerk. Toen klonk het al veelbelovend. Daarna nog wat kleine puntjes bijschaven en 9 december was het dan zover.  Een uitverkochte zaal met veel familie, vrienden, en bekenden.

Wat ons betreft was de avond veel te snel voorbij en bij de laatste tonen beseften wij dat ook. Het was weer een Les Sirènes-concert met een gouden randje.

Nu hebben we gelukkig nog de foto’s en de herinneringen. De foto’s zijn te vinden op onze FACEBOOK pagina.

 

Optreden bij het Leger des Heils Waterweg Centraal 2017

Zondag 29 oktober vierde de Vlaardingenband van het Leger des Heils Waterweg Centraal haar 110-jarig jubileum. Uiteraard gebeurde dat met een concert in de Kerkzaal van het Leger aan de Magnoliastraat in Vlaardingen.
Les Sirènes was uitgenodigd om hierbij ook haar steentje bij te dragen. En ondanks de drukke voorbereidingen en repetities voor ons eigen kerstconcert wilden wij hier uiteraard graag gehoor aan geven. Het was inmiddels zo’n 22 jaar geleden dat wij daar voor het laatst hadden gezongen maar dat optreden staat bij veel van onze leden nog in het geheugen gegrift als een hoogtepunt.
Het werd 29 oktober een grandioos concert met veel muziek en zang. Uiteraard van de jubilerende band , en naast Les Sirènes was er Johan Nikkelen Kuiper die 2 solonummers ten gehore bracht.  Foto’s van deze fijne middag  staan op onze Facebookpagina. 

Kerstoptredens 2016

Een drietal optredens rondom deze kerst.  Vóór de zomervakantie begonnen wij al met instuderen van een aantal nieuwe nummers.

Ons eerste Kerstoptreden was op 11 december,  voor de bewoners van Verzorgingstehuis De Terwebloem in Poeldijk. Heel knus in de gemeenschapsruimte van het tehuis.
Het werd voor iedereen een gezellige middag, met zang en muziek.

Vervolgens hadden wij een tweetal Kerstconcerten gepland met het Stedelijk Blaasorkest Spijkenisse. Eén in De Lier en één in Spijkenisse. Helaas waren wij genoodzaakt om organisatorische redenen het concert in De Lier af te gelasten, maar op zaterdag 17 december hebben wij in Spijkenisse gezamenlijk een muzikale avond mogen verzorgen. Het werd een concert met een groots Kerstgevoel. en vooral veel Kerstmuziek. Niet alle stoelen waren bezet, maar we hebben toch een aantal vertrouwde gezichten gezien tussen het publiek en wij als verenigingen hebben een geweldige avond gehad. Als ons publiek dat ook zo heeft ervaren is onze missie geslaagd.

Ons derde Kerstoptreden was op Kerstavond in Schipluiden.


Terugblik:
Donateursconcert DOV – 21 november 2015

Accordeonvereniging D.O.V. uit Maasdijk vierde haar 70-jarig jubileum met een donateursconcert in Partycentrum De Rank in De Lier.

Les Sirènes was uitgenodigd ook haar bijdrage aan deze avond te verlenen.

Vóór de pauze bracht de jubilerende vereniging een 12-tal vrolijke nummers ten gehore die voor hen een speciale betekenis hebben gehad in de afgelopen 70 jaar.

Na de pauze was het tijd voor het gastoptreden van Les Sirènes. Bij ons stonden verschillende nummers op het programma zoals o.a.  Pastorale,  The Exodus Song,  The Phantom of the Opera, You’ve got a friend, 10.000 Reasons en Always look on the bright side of life.

Deze muzikale avond werd afgesloten met een spetterend optreden van beide verenigingen met het nummer “The Final Countdown”.