Interkerkelijk Koor Les Sirènes – Westland

2011

De eerste helft van  2011 hadden wij niet zoveel optredens. Een tweetal kerkdiensten en  wij hebben op 1 mei in samenwerking met het Oranje Comité De Lier onze medewerking verleend aan een Tentdienst in de Feesttent op het terrein van de IJsbaan. Verder hebben we op 28 mei deelgenomen aan een korenmanifestatie in Papendrecht. Georganiseerd door  de KCZB, die in 2011 125 jaar bestond. Ruim 25 koren namen deel aan deze dag, waaronder Les Sirènes. De koren traden op in 5 verschillende kerken. Ons optreden vond plaats in de Sionskerk. Beide keren was Ellen de Jonge onze (interim)dirigente. Vanaf september 2011  stond Robert H.Vorwald weer voor ons koor. Hij kwam als interim-dirigent, maar al snel sloeg de vonk weer over en werd hij onze vaste dirigent. Later in dat jaar traden wij o.a.  op in de Grote Kerk in Maassluis, tijdens de Furiade op 1 oktober, in de Dorpskerk van Schipluiden op 30 oktober en in december gaven wij in samenwerking met het Maaslandse koor “Let’s Sing Together” een tweetal kerstconcerten. De eerste in Maasland en de tweede in de Vredekerk in De Lier. Verder werd aan deze concerten medewerking verleend door soliste Maghen Hilgersum, als zangeres verbonden aan Dario Fo,  en burgemeester J.van der Tak.

2012

In 2012 stonden er maar liefst 11 optredens op het programma. Twee daarvan sprongen er uit, namelijk op 9 maart mochten wij onze medewerking verlenen aan het voorjaarsconcert van muziekvereniging E.M.M. uit Maasdijk en op 22 april vertrokken we met de bus naar Doorn om daar voor de Westlandse gasten in het F.D.Roosevelthuis een gezellige zangavond te verzorgen.

2013

Hoogtepunten uit 2013 waren onder meer het Koffieconcert van 9 juni en het duo-concert met het Stedelijk Blaasorkest Spijkenisse (SBS). Allereerst traden wij gezamenlijk op 26 oktober op in gebouw De Hoeksteen in Maasdijk en de volgende avond, 27 oktober,  was het alweer raak in het Dorpshuis van Hekelingen.

Het waren 2 geslaagde concerten met het Blaasorkest.  Er werd afwisselend opgetreden en uiteraard hadden we ook een aantal nummers gezamenlijk ingestudeerd. Zoals The Exodus Song en  Spiritual Rhapsody.

Tweede kerstdag traden wij op tijdens de Traditionele Kerstmeeting  van De Lier in de Van der Gaag-hallen op het  Veilingterrein.

2014

In 2014 bestond muziekvereniging EMM uit Maasdijk 100 jaar. En dat werd uiteraard gevierd met een concert. Les Sirènes werd uitgenodigd om het vocale gedeelte voor haar rekening te nemen.  Zoals altijd werd het weer een feestelijke avond. Op zaterdag 20 september openden wij ons nieuwe seizoen met een deelname aan het Westlands Korenfestival in Naaldwijk. Op diverse lokaties optreden in de open lucht en daarnaast ook luisteren naar en genieten van andere koren die ook hun bijdrage leverden. In 2014 bestond Les Sirènes 45 jaar. Ook dat werd gevierd !. Samen met Muziekvereniging Excelsior uit De Lier, die 100 jaar bestond. Een gezamenlijk concert werd georganiseerd op 8 november in,  een binnen korte tijd uitverkocht, Atrium van de Priva in De Lier.

2015

In 2015 stonden diverse verschillende optredens op het programma. Wij traden op in verzorgingstehuis De Kreek in ’s Gravenzande, tijdens de jaarlijkse Koningsdagaubade in De Lier, bij een zangdienst in de Oude Kerk in Maasland en voor de bewoners van het Westerhonk in Monster. In juni gaven wij een Koffieconcert voor een volle zaal in gebouw De Rank in De Lier. Na de zomervakantie  verleenden wij onze bijdragen aan een kerkdienst in de Dorpskerk in Schipluiden, aan  het jaarlijks concert van accordeonvereniging DOV in de Rank in De Lier en aan de kerstdienst op eerste kerstdag in Maasdijk.