Interkerkelijk Koor Les Sirènes – Westland

2016

In 2016 hebben wij diverse optredens in kerken en verzorgingstehuizen  mogen verzorgen.   

Hoogtepunten waren wel  het Feest ter ere van 50 jaar  De Ark in De Lier , al bijna net zo lang onze repetitie-locatie.  En het kerstconcert met het Stedelijk Blaasorkest Spijkenisse, in Spijkenisse.

2017

2017 verliep erg rustig. In april namen wij deel aan een Korenhappening in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk en zoals gebruikelijk sloten wij het seizoen 2016-2017 in  af met een kooruitje. Die keer was het een fietstocht door het gebied Westland-Den Haag.

Kerst 2017 vierden wij met een kerstconcert “A Noël Celebration” in de Vredekerk in De Lier.

2018

In 2018 veel gevarieerde optredens. We traden o.a. op bij Boerderij Bouwlust in Maasland tijdens de Midden Delflanddagen We gingen met  de bus naar Schelluinen voor een gastoptreden bij een concertavond van het regiokoor “Nieuw Leven” aldaar.
In december  kwam Sinterklaas op bezoek en stonden wij op de kerstmarkt in ’s-Gravenzande. Dat was een aparte ervaring , het was zó koud, dat de muzikanten bijna niet konden spelen vanwege koude vingers.

2019

2019 werd een legendarisch jaar.  Dat jaar bestond Les Sirènes 50 jaar.  

Naast een aantal “normale” optredens zongen wij tijdens de Korendag in Monnikendam, gingen we een weekendje weg met elkaar, hadden we onze eigen boot bij de Gondelvaart van de Lierse Feestweek.

En , tenslotte,  na lange voorbereidingen vierden wij ons gouden jubileum op 8 november in de RK Kerk De Lier, de plek waar ons koor 50 jaar eerder het levenslicht zag.  
Oud-leden en Oud-combo-leden werden opgespoord en uitgenodigd en werkten ook mee aan een deel van het programma. Het werd een memorabele avond waar we met dankbaarheid op terug kijken.  
Een verslag en de foto’s  hiervan  vind je hier:

We wisten toen nog niet wat ons, én de rest van de wereld,  de komende 2 jaar te wachten stond.

2020

Vol goede moed begonnen we aan 2020.  We hadden zelfs nog een optreden in januari.

Maar toen werd het 12  maart……

En ging de wereld op slot i.v.m. de Corona pandemie. Alles wat zo normaal was, kon niet meer.  Dus ook koorrepetities en optredens niet. In september mochten we weer voorzichtig beginnen, maar wel volgens de regels van het RIVM.  Helaas duurde dat slechts enkele weken en waren we weer terug bij af.

Voorlopig eindigt hier ons archief.  Voor meer recente informatie over onze optredens etc. wordt u verwezen naar: